La pràctica de pilates millora la fertilitat

pilates para embarazadas

El pilates no és només un exercici físic amb molts beneficis durant l’embaràs i el postpart, sinó que sembla ser que també és beneficios per millorar la fertilitat i aconseguir l’embaràs.

Així ho han expressat experts en ginecologia, qui han manifestat que existeixen diferents exercicis i pràctiques esportives (entre elles, el pilates) que ajuden a millorar la fertilitat de les dones al augmentar l’activitat circulatòria de la sang, oxigenar millor el cos, afavorir el descans, incrementar l’energia i millorar l’estat d’ànim.

Els altres exercisis que també afavoririen la gestació, més enllà del pilates, són el ioga, la natació, la dansa i la bicileta. En canvi, per a aquelles dones que estiguin buscant convertir-se en mares estarien desaconsellats tots aquells exercicis d’alta intensitat o d’impacte per tal d’evitar ensurts i perquè interfereixen en l’equilibri hormonal i, per tant, en l’ovulació.

En el cas del pilates, es beneficiós per a la fertilitat de les dones, perquè és un mètode que ajuda a restablir l’equilibri hormonal en el cos, millorant l’estar de salut en general i augmentant les possibilitats d’embaràs. Així mateix, també seria molt positiu perquè es un entrenament molt complet, tant físic com mental, que ens ajuda a relaxar-nos i augmenta el fluxe de sang. Tot això, mentre es treballa la flexibilitat, el to muscular, la postura i l’alineació del nostre cos.

A Espai Pilates oferim classes especials de pilates per a embarassades, així com classes d’abdominals hipopressius per al postpart, però si esteu buscant l’esperat embaràs, ja sabeu que practicar pilates de forma habitual també pot ser de gran ajuda.

Cal tenir en compte que l’estrès i les tensions del dia a dia poden ser una dificultat afegida quan es vol ser mare. Per això, mètodes com el pilates, que ajuden a relaxar-nos, milloren el nostre estat d’ànim i ens ajuden a descansar més bé, poden ser un aliat molt efectiu per millorar el nostre ambient hormonal i, per tant, la fertilitat.

 

Font: Ejercicio y fertilidad: los beneficios de practicar deporte, Revista Hola