Els beneficis del pilates per a corredors

pilates per a corredors

El pilates és el complement perfecte per als aficionats al running. En primer lloc, és una manera de treballar la sincronització entre la respiració i el moviment, un aspecte clau per als corredors. Axí mateix, els exercicis de pilates també són aconsellabes per als runners, ja que inclouen exercicis d’estirament específics per als malucs, les cames i l’esquena. Aquest punt és clau, perquè una flexibilitat insuficiente pot limitar el moviment.

Així doncs, el pilates per a runners se centra en enfortir i estirar els músculs, així com en prevenir possibles lesions en genolls, turmells o la zona lumbar, alhora que pretén millorar el seu rendiment ajudant-lo a acomplir els seus objectius.

Com a resum, podríem dir que el pilates per a corredors té el següents beneficis:

  • Millora la condició física general i el rendimiento, mitjançant l’enfortiment del centre (core).
  • Estabilitza la pelvis i ofereix una major amplitud de moviments, així com més flexibilitat en braços i cames.
  • Ajuda a estirar els músculs flexors i extensors dels malucs. Aquest punt és vital, ja que gran part de la nostra potencia al córrer proveé d’aquesta zona. Si bé és cert que aquests músculos són molt forts, poden arribar a desenvolupar una lordosis si estan escurçats.
  • Millora la precisión, la postura i l’alineació. Gràcies al mètode pilates, s’aconsegueix prevenir montes lesions típiques dels corredors. És important que els runners realitzin exercicis que els ajudin a tenir una pelvis equilibrada i unes cames i peus alineats. D’altra manera, es poden produir movimiento disfuncionals en el cos que s’acabin convertint en una lesió.
  • Corregeix possibles desequilibris en els diferents grups musculars, treballant tant la força com la flexibilitat.
  • Contribueix a la recuperació de lesions produïdes com a conseqüència del running, ajudant al corredor a mantenir-se en forma i aconseguir un cos més equilibrat. Els exercicis de pilates també ens ajudaran a protegir les articulacions i reduir la tensió sobre les càpsules articulars i els lligaments.